Over ons

Het beeld over armoede

Vaak hebben mensen onterecht een mening over de personen die bij de voedselbank terecht komen.Er wordt al snel gedacht dat dit mensen met een uitkering zijn die zelf voor torenhoge schulden hebben gezorgd, uiteraard is dit niet waar.

Wat dacht u van de mensen die een eigen onderneming hadden en failliet zijn gegaan, en waar de schuldeisers zoveel weghalen dat met het overgebleven geld niet is rond te komen. Of de alleenstaande ouder van wie de partner er vandoor is gegaan en de ander met alle problemen en zonder alimentatie achterlaat.

Dan hebben we nog de mensen die altijd netjes hebben gewerkt, en hun leningen toen gewoon konden betalen, maar vanwege ziekte in de WAO terecht zijn gekomen en nu niet meer kunnen rond komen. Hoeveel gezinnen kent u misschien wel zelf niet die nu maar net rond kunnen komen. Er hoeft maar iets te gebeuren en ook zij redden het niet meer.

Benieuwd wat u voor deze kinderen kunt betekenen?

De mening van andere mensen

Stichting Kinderen van de Voedselbank is opgezet door een aantal vrijwilligers. Zij zet zich in om de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland tegen te gaan, voor kinderen waarvan

de ouders gebruik moeten maken van de voedselbank. Waarom doen wij dit? Wat voor de meeste kinderen de gewoonste zaak van de wereld is, is voor deze kinderen haast onmogelijk.

Ongeacht de reden waarom men bij de voedselbank terecht komt, de kinderen zijn veelal ongevraagd de dupe, en ondervinden hier veel hinder van tijdens deze moeilijke periode.

Kinderen in Nederland leven onder de armoedegrens
op de 9 kinderen
pakketten, per jaar, per kind